Sanjati na Ž

Sanjati Žalostuskoro ćete se radovati. Da li možda upravo sažaljevate sebe zbog nečega? San o žalosti može vam ukazivati kako je vreme da zauzmete pozitivan stav prema životu, da ne gunđate na druge i da ne žalite više za nečim što se ne može promeniti. Ako ste nedavno doživeh neku žalost ili gubitak, san je možda samo odraz vaše tuge i priprema vas na povratak u svakodnevicu.

Sanovnik Žbunnevolje, prevare. Ako ste se krili iza žbuna, možda na javi izbegavate neki problem. Ako je žbun bio u cvetu, to bi mogao biti simbol razvoja i sazrevanja ličnosti.

Sanjati Žed uzaludne nade. Ako se niste probudili zaista žedni, san je verovatno govorio o vašem emotivnom životu: žedni ste nečega. Verovatno vam je potrebno veće obilje emocija na javi.

Želja — posle nevolja sledi uspeh. San o tome kako ste želeli nešto konkretno verovatno ukazuje na neku želju s jave. Naravno, želja s jave i ona iz sna uopšte ne moraju biti iste. Pokušajte da u onom što
ste u snu želeli prepoznate neki svoj realni cilj težnju.

Žetva
nepovoljne vesti. Žetva obično simboliše plodove napornog rada. Važno je da li je žetva u snu bila uspešna i bogata, jer ako nije, može se raditi o upozorenju da se na javi ne zalažete dovoljno za ono što želite

Žica neko vrši pritisak na vas. Ako ste sanjali električni provodnik, čuvajte se napetih situacija na javi. Stanje žice (zarđala, bodljikava) može da ukazuje na opasnost ili frustraciju.

Žitoblagostanje, uspeh na poslu. Ovo je često simbol bogatstva i zrelosti. San se može odnositi na vaše trenutno fizičko i emotivno stanje na javi. Ako je žito bilo zeleno, možda ste naivni ili lakoverni. Ako je bilo zlatno i spremno za žetvu, san bi mogao da bude umirujući i da znači da imate zrele stavove.

Životinje-Snovi o životinjama često odražavaju naše osnovne nagone i reakcije. Kada analizirate takve snove, svakako uzmite u obzir svoja svesna osećanja prema životinjskom simbolu. Neke životinje nam pružaju ljubav i naklonost, a mi staranjem o njima ispoljavamo mnoge pozitivne osobine. Ako sanjate svog kućnog ljubimca, pokušajte da odredite da li se vaša osećanja iz sna mogu odnositi ne samo na vašeg ljubimca već i na ljude u vašoj neposrednoj okolini. Ako imate decu, životinja u snu mogla bi da predstavlja njih ili neku drugu blisku osobu, ili čak nekoga za koga biste želeli da vam je blizak. Ako ste sanjali grupu životinja, stado ili jato, upitajte se da li se na javi ponašate kao deo stada i idete s gomilom. U tom slučaju san vam možda govori da ispoljite više inividualnosti. Divlje zveri možda predstavljaju probleme. Ako ste ih lovili, san bi mogao da simboliše potragu, možda za savršenstvom ili uzbuđenjima. Prepoznavanje životinje i određivanje njenog ponašanja u snu obično otkriva barem jedno moguće značenje sanjanog, stvar ili situaciju s kojom sanjač može da nađe paralelu u budnom životu.

Žmurkegubitak, poniženje. Možda pokušavate da na javi od nečega pobegnete ili stalno menjate mišljenje. Takođe je moguće da je reč i o vašoj neodlučnosti. Da li ste se u snu krili ili ste nekog nešto tražili, i koliko ste uspešni bili u tome?

Žongliranje —pogledati Cirkus.

Žrtva — pogledati Ubistvo.

---- ----
loading...