Sanjati na S

Sanovnik Sahrana drage osobe: duševne patnje; nepoznate osobe: svadja; svoja  preti vam zatvor. San o sahrani može da se odnosi na smrt nečeg u nama: neke želje ili cilja, a možda i na kraj nekog plana. Takođe može da predskazuje promenu. To može da bude pozitivan simbol, jer ukazuje na nove želje i iskustva. Možda menjate svoj odnos prema nekom. Ako ste sanjali sopstvenu sahranu, nemojte se zabrinuti: možda sahranjujete svoje staro “Ja” i spremni ste da se rodite ponovo.

Sanjati Samoubistvo videti ga: neprijatna situcija; sami sebi ste krivi. Ovakav san može da sugeriše sklonost ka samouništenju, ali ne mora da govori o smrti. Možda ukazuje da je neki potez s jave “samoubilački” i priprema vas za važnu promenu u životu.

Sanjati Saobraćaj nesreća: veliki dobitak. Automobil je veoma ličan simbol, pa je pre svega važno da li ste ga vozili sami. Ako jeste i ako ste se zaglavili u saobraćajnoj gužvi, san vam možda govori da ste frustrirani. Ako ste leteli iznad saobraćaja na zemlji, to je verovatno odličan znak samopouzdanja. Ako vas je kao pešaka brinuo saobraćaj, najverovatnije je reč o inhibicijama i strahovima na javi. Ako ste bili saobraćajac, možda vidite sebe kao čuvara, vodiča uopšte autoritet u tuđim životima. Ako je naglasak sna bio na nekom konkretnom vozilu, pokušajte da odredite na šta vas ono asocira.

Sanjati Saplitanjekratka bolest; dugovi. San o saplitanju posle kojeg se probudite na samom početku spavanja verovatno je srodan snovima o padanju. Ako ste sanjali saplitanje kada ste već bili u dubokom snu, verovatno se radi o nekoj vašoj grešci u budnom životu — prošloj ili predstojećoj.

Sanjati Sat — pogledati Časovnik.

Sanovnik Savetdati: svadjte; primiti: nezahvalnost. Bez obzira da li ste u snu primali ili davali savete, najverovatnije vaša podsvest pokušava nešto da vas posavetuje.

Sanjati Sečenje ozbiljni problemi će se na kraju rešiti.Ovaj san može da ima mnogo značenja. Zato je važno šta ste sekli. Ako je bio kolač ili meso, verovatno je reč o čulnom zadovoljstvu. Ako ste sekli papir, verovatno se radi o poslu. Bitno je da ii ste bili zadovoljni rezultatima ili ste uzalud pokušavali da nešto učinite. Takode je moguće da je potrebno da se odvojite od nečega, da odustanete od nekog stava ili želje.

Sanovnik Sefokruženi ste lošim ljudima. Očigledna asocijacija je sigurnost i osećanje sigurnosti. Ako ste stavljali nešto u sef, pokušajte da odredite šta je to simbolisalo. Ako su vam opljačkali sef, možda se na javi osećate nesigurno.
Sanovnik Sekirasreća, zadovoljstvo. Možda se od vas očekuje neki drastičan potez, da nešto “presečete”. Možda vezu s nekim.

Sanjati Semeuspeh, dobitak, zdravlje. Seme najčešće predstavija početak ili začetak nečega, možda neke ideje ili odnosa. Važno je da li je seme u snu proklijalo, jer to govori o vašoj sigurnosti u novu ideju. Možda tragate za duhovnim ili intelektualnim napretkom.

Sanovnik Siroče videti ga oholost; biti: brige, problemi. Verovatno je reč o usamljenosti i nedostatku sigurnosti. Možda vam treba više ljubavi i nežnosti. Ako ste u snu sreli siroče, možda imate u sebi više ljubavi ,nego što slutite.
Sanovnik Sirenamorska: ne verujte lažima; za uzbunu: spas od opasnosti. Sirene su morska bića, ali dopola su ljudi (odnosno žene). Kao i sva stvorenja koja su pola čovek a pola neka životinja, mogu da predstavljaju neku dvosmislenost u prirodi sanjača. Upitajte se da li se osećate više kao riba (hladna i klizava) nego kao ljudsko biće (toplo i sigurno u sebe). Sirena za uzbunu svakako je znak za uzbunu na javi. Vaša podsvest je verovatno svesna opasnosti koju još niste svesno primetili.
Sanjati Sisanjesiromašnom radost, bogatom tuga. Sisanje je jedna od retkih radnji koje nagonski obavljamo od trenutka rođenja. San o tome možda ukazuje da su vam potrebni ljubav i nežnost, bliskost s partnerom. Takođe su moguće asocijacije na udobnost i toplinu, ali svakako je važno šta ste u snu sisali.

Sanovnik Skakanjenezgode, male neprijatnosti. Ako ste skakali od radosti, odlično! Ako ste preskakali jarak ili preponu, važno je da li ste preskočili ili pali. San možda govori da su ciljevi koje ste sebi postavili trenutno iznad vaših moći. Ako su skokovi bili veoma dugi, vidi Let.

Sanovnik Skitnicaizaći ćete na loš glas. Skitnica iz sna ste možda vi. Da li vam nedostaje volje da ostvarite svoje ambicije, nego se prepuštate da vas život nosi? Ako ste nudili pomoć skitnici, možda je vaše dublje “Ja” spremno da preuzme kontrolu. Možda je reč o nekom starom interesovanju koje ste spremni da napustite.

Skladišteneko vas ogovara. Skladište verovatno predstavlja znanje i iskustvo stečeno tokom života. Značajno je da li ga proširujete, tražite nešto po njemu ili nalazite nove i neočekivane prostore.

Sklonište — pogledati Utočište.

Sladoledneiskreni poznanici. Sladoled je hladan, osvežavajući i sladak. San o njemu možda nagoveštava da bi trebalo otvorenije da izražavate svoja osećanja. Ako vas je u snu neko častio sladoledom, možda je u pitanju aluzija da bi trebalo da se “ohladite” od nečega ili nekoga.

Slagalica — pogledati Zagonetka.

Slatkišilaskanje, prevara. San o slatkišima mogao bi da govori kako se suviše posvećujete nevažnim i površnim stvarima: previše zadovoljstva, a premalo rada. Možda jedete suviše slatkiša na javi.

Slavinaotvorena: blagostanje; zatvorena: brige, nevolje. Verovatno ste spremni da odvrnete slavinu s emocijama ako neko poželi vašu naklonost ili pomoć. Ako ste slavinu okrenuli a nije potekla voda, možda treba opreznije da delite svoje emotivne zalihe. Ako vam je slavina kapala, možda neko iscrpljuje vašu emotivnu energiju.

Slepiloneko će vas slagati. Ne videti ništa u snu može da bude zastrašujuće, ali obično je reč o konstruktivnoj opomeni. Možda gubite smisao za orijentaciju na javi. Ili vas neko ili nešto zaslepljuje.

Slikaprtjatni doživljaji. Ako razgledate detalje slike, možda nešto na javi želite da vidite jasnije. Tema slike može biti ključ za dalje tumačenje. Kupovina ili prodaja slike sugeriše prenošenje nečega što je izrazito lično: iskustva ili nežnosti.

Slon neočekivani dogadjaj. Slon se odavno povezuje sa srećom. Ako ste jahali slona, spremni ste da se uhvatite u koštac sa svojim problemima. Strah od slona može da govori o strahu od nekog velikog problema. Ako ste vi bili slon, možda se preterano namećete sa svojim idejama i stavovima.
Smeće — pogledati Djubre.

Smehbes, brige. Smeh u snu nas skoro uvek probudi, mada razmišljanje o snu obično pokaže da baš i nije bio smešan. Smešni snovi izgleda vrlo retko imaju veze sa stvarnim životom.

Snaganekome je potrebna pomoć. San o snazi ili slabosti verovatno govori o vašem položaju na javi u vezi s nekom konkretnom situacijom. Ako ste pokazali veliku snagu, san vas umiruje. Ako je snagu pokazivao suparnik, možda je reč o upozorenju.

Snegvideti ga: tuga, šteta; da pada: veselje; da se topi: bolja vremena. Pročitaj više detalja…šta znači sanjati sneg

Sosreća, blagostanje. So je važna za život, ali i za uživanje u hrani. San vam možda govori da otežavate neku situaciju pokušavajući da je rešite.

Sobavelika: saznaćete nešto; mala: ne prenagljujte s odlukama; prazna: neko čeka vašu grešku.Pročitaj više detalja…šta znači sanjati sobu

Spasizbeći ćete opasnost. Situacija iz koje vas spasavaju ili vi spasavate nekoga može biti veoma važna. Takav san verovatno predstavlja upozorenje da vam je potrebna pomoć.

Spomenik — pogledati Kip.

Sportgledati: lakomislenost; učestvovati: nezadovoljstvo. Upitajte se da li preterujete s takmičenjem na javi. Ako je bio timski sport, možda vam nedostaje timski duh, ili ga imate previše. Takođe je moguće da je potrebno više da se uključ’ite u nešto, a ne samo da posmatrate sa strane.

Srcesreća, uspeh u ljubavi. Snovi o presađivanju srca često se javljaju u vreme promene ljubavnog partnera. Upitajte se da li dovoljno radite na održavanju postojeće veze. Možda bi trebalo da sledite svoje srce a ne glavu kod donošenja neke odluke.

Srebroopasnost, neprijatnosti. Srebro može da označava blago i pouzdano bogatstvo bez razmetanja, a postoji i asocijacija na mesec. San o srebru može da se odnosi na vaše emotivno bogatstvo i njegovo ispoljavanje.

Stado na livadi: sreća; čuvati: budite štedljiviji. Možda se suviše krećete sa stadom, niste dovoljno samostalni.

Staklo celo: zadovoljstvo, dobitak; razbzjeno: brige, svađe. Staklo je krhko i trebalo bi da je providno. Prijavo ili krivo staklo možda govori da na javi ne vidite jasno. Ili ne možete da doprete do nečega. Razbijanje stakla može označavati pokušaj da se silom savladaju prepreke kojih ne bi trebalo da bude, ali može biti reč i o gubljenju nevinosti.
Stanicaneočekivana poseta. Pokušajte da za-mislite sebe kao železničku stanicu, s vozovima i putnicima koji vrve na sve strane. To možda odgovara vašem trenutnom životu. Zato je važno da li je stanica dobro funkcionisala, da Ii su vozovi bili tačni i da li su putnici mogli da ih nađu. Ako je sve bilo u haosu, možda je to aluzija da na javi niste dobro organizovali svoje vreme.

Stazakrivudava: neprijatnosti; prava: bezbrižni dani. Staza je najverovatnije aluzija na vaše napredovanje, psihičko i materijalno. Pokušajte da predeo kroz koji je vodila staza dovedete u vezu sa svojom situacijom na javi. Bitno je da li se staza pela spuštala, da li je bila krivudava ili prava, kamenita blatnjava.

Stenana kopnu savladaćete teškoće; na moru potrebna vam je pomoć prijatelja. Čvrsta i pouzdana stena možda govori o vašem osećanju sigurnosti. Pogledajte i Kamen.

Stepenicesilaziti: manji gubitak; penjati se  budite vredniji. Pročitaj više detalja…šta znači sanjati stepenice
Stidizvinjenje zbog greške. Osećanje stida lako je moglo u san da stigne iz jave: san možda govori da bi trebalo da se stidite nekog nedavnog postupka. San o stidljivosti verovatno znači da ste i na javi suviše stidljivi. Vaša podsvest pokušava da vam stavi do znanja kako je vreme da se to promeni.

Stopostavljen: domaće veselje. Zavisno od toga gde se sto nalazio, možda predstavlja nagoveštaj da treba da budete otvoreniji prema drugima. Ako je bio klimav i razglavljen, možda je reč o vašoj nesigurnosti. Ako ste sanjali sastanak za okruglim stolom, ostali prisutni verovatno predstavljaju različite aspekte vaše ličnosti. Da li su svi govorili u glas ili se znao neki red?

Stomakdebeo: dobitak; mršav: oskudica; bolestan: brige.Pročitaj više detalja… šta znači sanjati stomak

Strah uspešno prebrođene teškoče. San u kome preovlađuje strah verovatno će uticati na vas tokom čitavog dana i tu je teško biti dovoljno racionalan. Strah u snu skoro uvek je odraz nekog straha na javi. Pokušajte da odredite čega ste se toliko uplašili i šta bi to moglo da simbolizuje. Način na koji ste se u snu suočili sa strahom može vam dati ključ za objašnjenje stvarnog straha.

Stražavideti je: vreme je novac; čuvati stražu: sumnje i krađe. Ako ste bili na straži, možda vas san upozorava da budete pažIjiviji na javi.

Strela videti je nezgoda, razočaranje; gađati njome  lepši i srećniji dani. Strela je simbol falusa, ali i ljubavi (Amorove strele). Koga ste gadali, ili ko je gađao vas? Ako ste gađali neku osobu ili predmet, važno je da li su strele pogađale cilj ili su promašivale. Možda pokušavate da se oslobodite nečeg što vam se ne dopada.
Sudarneprijatno putovanje. Zapitajte se s čim ste se sudarili i da li to ima neko posebno značenje za vas. Možda je reč o sudaru mišljenja. Ako ste prošli nepovređeni, najverovatnije ćete moći da pokažete odlučnost kada vam se neko suprotstavi, ali možda bi trebalo da budete manje impulsivni. Pogledajte i Saobraćaj.
Sudne poveravajte se svakome. Sud podrazumeva presuđivanje. Možda se suviše bavite tuđim mišljenjem o sebi. Ako ste vi sudija, možda suviše sudite drugima. Ako ste bili tužena strana, razmislite koji vaš postupak na javi možda zaslužuje osudu.

Suncebogatstvo, veselje; da zalazi: nezadovoljstvo, tuga. Sunce je izvor života, pa san možda govori o nečemu što je veoma važno za vas. Odredite da li vas je sunce zaslepilo, ispeklo ili vas je grejalo. Možda je reč o vašem psihičkom razvoju.
Sundjer iznenadno veselo društvo. Možda je potrebno da upijate više onog što se oko vas zbiva. Možda nekog cedite kao sunđer (ili neko cedi vas). Sundjer je vrlo jednostavna životinjica i zato može da predstavlja neku jednostavnu i neposrednu osobu.

Svadbaslobodnima brak, venčanima svadja. Možda je reč o ispunjenju želje, ali moguće je i da se radi o spajanju dve strane vaše ličnosti koje su ranije bile u sukobu.

Svadja s prtjateljem: neprilike na poslu; u braku: porodična sreća. Pročitaj više detalja…šta znači sanjati svadju

Svećaupaljena: sreća, ljubav; ugašena šteta, tuga. Sveća je simbol mudrosti. Značajno je da li ima plamen ili nema. Ako se ugasila i ostavila vas u mraku, možda bi to bio nagoveštaj da bolje proučite ono čime se trenutno bavite.

Svetlost srećan i dobar znak. Svetlost je po pravilu aluzija na neko prosvetljenje ili rešenje, “svetlost na kraju tunela”. Bitno je kakva je to svetlost bila — sunčeva, neke lampe, možda samo šibice.

Svinjas prasićima: zdravlje, dobitak; bez prasića: laž, sramota: zaklana: brige. Možda je reč o opomeni na vaše nedavno ponašanje ili o aluziji na nekoga ko je sebičan 1i ima prljave misli.

---- ----
loading...