Sanjati na O

Sanovnik Obala ravna: uspeh, dobitak; strma: tuga, svađa. Obala je mesto na koje se dolazi ili s koga se polazi na put; možda ste pred novom fazom preispitivanja sebe ili ste posle dugog putovanja stigli na čvrsto tlo. Ako ste na vidiku tražili brod, možda vas brine što niste ostvarili neku težnju ili želju. Ako ste tražili nešto skriveno u pesku, možda želite da poboljšate svoje unutrašnje bogatstvo.

Odeća i golotinja
Pročitaj više detalja… sanjati odeću,golotinju

Sanovnik Obećanječuvajte se prevare. Verovatno je reč o aluziji na obavezu u budnom životu. Da li ste održali ili prekršili obećanje? Možda se radi o obećanju koje ste dali sebi lično.

Sanjati Obed na stolu: bezbrižan život; s drugima: bogatstvo i sreća. Sve zavisi od toga šta je činilo obed i od okolnosti u kojima se odvijao. Možda je reč o vašim čulnim potrebama.

Sanovnik Oblacitamni: nezgoda, svađa; beli sreća, duševni mir. Možda vam je glava u oblacima. Ako su oblaci bili preteći, može se raditi o opomeni. Možda ste na javi suviše veliki pesimista. Moguće je i da neki problem ili situaciju ne sagledavate dovoljno jasno.

Sanjati Oči bolesne: čuvajte se prijatelja; izgubiti: prijatelj vam je u opasnosti; jedno oko: ljubav na prvi pogled. Oči su ogledalo duše i predstavljaju duboko ličan simbol emocija. Ako su vam oči bile zamagljene, možda ne vidite dovoljno druge, ili sebe, ili neke okolnosti. Ako vam je nešto bilo u oku, očito je da na javi postoji nekakva smetnja koju treba da prevaziđete.

Ogledalo gledati se: neprijatnost; razbiti: neostvarene želje. Pročitaj više detalja… sanjati ogledalo

Ograda nešto vam nedostaje; preči preko nje: rešičete problem. Ako ste bili ograđeni, razmislite o svom sadašnjem načinu života koji je možda nekako ograničen. Možda ste sprečeni da radite ono što biste zaista želeli. Možda ste uhvaćeni u neku vezu koja suviše zahteva od vas. Ako ste gradili ogradu, zapitajte se koga (ili šta) pokušavate da isključite iz svog života. Važno je šta je bilo unutar ograde, a šta izvan.

Sanovnik Oficir teško ćete doći do časti i slave. Ako ste vi bili oficir, san je govorio o vašim sposobnostima organizacije, pa razmislite da li ste suviše ili nedovoljno autoritativni.

Sanjati Oklop videti ga opasnost; obuči: blagostanje. Možda postoji nešto od čega treba da se branite. Možda se spremate da povedete neku bitku na javi. Možda preduzimate mere opreza jer želite da steknete veću sigurnost u sebe. San bi u tom slučaju predstavljao ohrabrenje.

Sanovnik Okovi na sebi: zavist; na drugima: svađa. San u kojem ste okovani verovatno simboliše neku tešku dužnost ili problem iz budnog života. Ako ste se oslobodili, ili vas je neko oslobodio, to je simbol nade; možda ste na pragu rešenja nekog mučnog problema.

Olovka neko će vam se obradovati. Olovka može da predstavlja osobu kojom manipulišete. Ako je neko od vas pozajmio olovku, onda ta osoba manipuliše vama.

Sanjati Oluk nesreća. Ako ste se u snu spuštali niz oluk, to bi moglo da znači jaku želju da pobegnete od nečega ili nekoga.

Opasnost videti je: nesreća u porodici; biti u opasnosti: bolest, svađe. Opasnost vreba u mnogim snovima, a naročito ružnim. Takav san možda upozorava na nešto, pa se pozabavite čitavim kontekstom sna, kao i svojim budnim životom.

Sanovnik Operacija videti je: čeka vas bolnica; biti operisan: oslobodičete se briga. Ovakav san može da govori o samootkrivanju, upoznavanju sebe. Medicinska operacija govori o izlečenju, uklanjanju nečeg štetnog, pa razmislite da li nekom dugujete izvinjenje ili imate psihički problem koji treba razrešiti. Najverovatnije nije reč o aluziji na fizičke tegobe. Vojne operacije mogu da se odnose na praktično planiranje ili neki aspekt vašeg posla.

Opkladane upuštajte se u rizik. San možda komentariše vaš stav prema riziku. Ako ste dobili opkladu, verovatno ste samopouzdani. Ako ste je izgubili, možda bi trebalo da budete oprezniji ili da steknete veće samopouzdanje. Važno je i šta je bio ulog opklade.

Opsada strepnja. Možda pribirate snage za opsadu, pripremate se za odbranu u nekoj raspravi. To je dobro, osim ako istovremeno povećavate i napetost. Možda je u snu bilo simbola koji govore o problemima unutar zidina. Ako ste vi pod opsadom i užurbano zasipate neprijatelja strelama i vrelim uljem, pričuvajte se da vam ne ponestane zaliha.

Orah — jesti: sitne svađe; videti ga: iznenadna radost; lomiti neko će vas prevariti. Možda ste “tvrd orah”. Ako krckate orahe, možda tražite rešenje problema ili pokušavate da mu prodrete u srž.

Orao u kući bogatstvo i ugled; uloviti tuga i bes; u letu: ugled, bogatstvo; na drvetu: sramota, gu-bitak. Orao je simbol vlasti. Možda se preteći ponašate prema drugima. Orao koji sedi na litici ili grani možda znači da čekate svoj trenutak. Ako vas je orao vrebao, pokušajte da odredite koga je predstavljao.

Ordenvideti ga: priznanje vaše zasluge; nositi: čast; dobiti: neiskreni prijatelji. Ako su vam predavali orden, verovatno je to pohvala za neki nedavni potez ili uspeh. Ako je orden bio uručen nekom drugom, setite se svojih osećanja. Možda smatrate da vi više zaslužujete priznanje od drugih.

Orkestar slušati: bićete omiljeni; biti u orkestru: napredak u kartjeri. Orkestar kao kolektivni poduhvat može da govori o vašoj vrednosti kao člana tima. Ako ste učestvovali u orkestru, da li je vaša muzika bila dobro izvedena ili falš? Ako ste ga slušali, da li ste se osećali izdvojeno ili ste uživali?

Orman pun: blagostanje; prazan krađa; mali: dug život. Možda osećate potrebu da nešto sakrijete. Ako je orman bio pun lepih stvari, to je dobar znak, ali nemojte da postanete suviše zadovoljni sobom.

Oružje svađa, strah. Pogledajte više detalja…sanjati oružje

Osmehneko vam radi iza leđa. Ovo je simbol odobravanja. Verovatno dobro napredujete na javi, naročito ako je osmeh bio na licu neke značajne osobe.

Ostrvo kamenito: ljubavne svađe; zeleno: neočekivana radost. Pročitaj više detalja…sanjati ostrvo

Osuđenikvideti ga velika briga; biti pretrpećete štetu. Ovakav san osuđuje. Simboli u njemu možda ukazuju na neki poduhvat ili stav za koji podsvesno osećate krivicu ili stid.

Osvetavama se svete: skora nesreća; vi se svetite: osvetlaćete obraz. Ovo osećanje nije baš potpuno negativno. Možda osećate želju da neko neproduktivno osećanje uravnotežite s nečim produktivnijim, da loše delo kaznite dobrim. Okolnosti sna verovatno mogu da ukažu na koju oblast vašeg života se san odnosio.

Sanovnik Otacsreća i veselje. Tumačenje pojave oca u snu veoma zavisi od vašeg odnosa prema ocu na javi. U najjednostavnijem slučaju možda je reč o očinskom savetu. Ako ste bili (ili ste još uvek) u zategnutim odnosima s ocem, možda pokušavate da rešite neku tešku situaciju koja bi mogla da vam naškodi.

Otrovvideti ga: sitna bolest; dati nekome: prijatelj će vas osramotiti; popiti: gubitak imovine ili prijatelja. pročitaj više detalja …sanjati otrov

Ovce — na pašnjaku: napredak, sreća; klati: porodične svađe; nesreća. Možda je u pitanju sugestija da ne ispoljavate dovoljno svoju ličnost ili da ste u nečemu “ispali ovca”.

---- ----
loading...