Sanjati na N

Nadgrobni spomenikžalost. Snovi u kojima na nadgrobnom spomeniku vidimo sopstveno ime relativno su česti i nema potrebe da ih se plašimo. Oni najčešće govore o nekoj promeni u stavovima. Isto važi i za svakog drugog čije ime ste videli na spomeniku: verovatno se radi o promeni vašeg mišljenja o njima.

Nagrada primiti: mali izdaci; dati nekome sprema vam se klopka. Podsvest vas verovatno podstiče da budete zadovoljniji sobom, osim ako vam je nagrada za dlaku izmakla. Prisetite se za šta ste dobijali nagradu.

Nameštaj unositi u stan: osnovaćete dom; iznositi velike promene. Nameštaj često predstavlja psihičke osobine. Ako ste kupovali nov nameštaj, verovatno se na javi odvija sličan proces. Ako je nameštaj bio težak ili glomazan, možda san govori o nekom teretu ili dužnosti kojih biste se rado oslobodili. Nameštaj koji se lomi pod vama možda govori o vašoj nesigurnosti u sebe.

Naočarenositi: dočekaćete duboku starost; razbiti: šteta i sramota; izgubiti: čuvajte se na putu; kupovati: šteta zbog brzopletosti. Gubitak ili oštećenje naočara najčešće govore o nedostatku samopou-zdanja, ali možda su i nagoveštaj da nedovoljno jasno vidite svoj život i probleme.

Nasiljenerijatnost. Nasilno ponašanje u snu često može da predstavlja sigurnosni ventil. Možda se suviše uzdržavate u nečemu na javi. Čak ni snovi kojima ste nasilni prema sopstvenoj porodici ne tereba da vas plaše. Bolje da prebijete dete u snu nego javi! Ako se snovi s nasiljem često ponavljaju, moguće je da imate neki uporan problem za čije rešenje će vam biti potrebna stručna pomoć.

Nebo vedro: uspeh na poslu; oblačno: nesreća, opasnost; crveno: svađa. Široko i vedro nebo ukazuje da nema granica nekom projektu na kojem radite. Možda je reč o otvaranju ličnosti. Tmurno nebo s gustim oblacima ukazuje na osećanje zatvorenosti.

Neredneko će ružno postupiti prema vama. Najverovatnije su vam emocije u velikom neredu. Prisetite se da li ste u snu pokušavah da napravite red, da li je bilo i drugih ijudi i da li su vam oni pomagali ili odmagali. Možda su drugi napravili nered, a očekivali su da ga vi sređujete?

Neverstvo prevara; za venčane: bračna sreća. San o neverstvu je često san o ispunjenju želje. Valjalo bi da razmislite o svojoj vezi na javi. Možda vam je već poprilično dosadila, pa vam je potrebno osveženje.

Nevidljivost uzaludne nade. Ako sanjate da ste nevidljivi, možda je reč o ispunjenju želje. Da biste najradije nestali iz neke neprijatne situacije? Može biti da je reč i o preteranoj stidijivosti ili povučenosti.

Noć ne očekujte ništa dobro od okoline. Ako je bio mrkli mrak, možda vas san upozorava da proverite u kom pravcu vam se kreće život na javi. Lepa zvezdana noć ili pun mesec mogu da budu odraz vašeg trenutnog raspoloženja, sanjalačkog i romantičnog. Ako se noć bližila kraju, možda izlazite iz
nekog teškog perioda ili ste pred rešenjem nekog problema.

Noge lepe svađa; ružne: novi prijatelji; prati: bolest, putovanje. Noge mogu da budu simbol napretka. Ne kaže se uzalud “stati na svoje noge”. Zato san o problemima s nogama obično ne govori o reumi, nego o nedostatku samopouzdanja.

Nokti šteta. San o slomljenom noktu može da bude poruka o vašoj ličnosti, naročito ako vas je taj događaj veoma pogodio. Suviše izrasli nokti mogu predstavljati upozorenje o lenjosti, možda u smislu da nedovoljno izgrađujete svoju ličnost.

Novac dobiti: veliki troškovi; davati: dobitak; brojati: velika zarada. U budnom životu odnos prema novcu i ljubavi često je neverovatno sličan, pa počnite od te paralele. Da li ste bili škrti ili velikodušni, posesivni ili ste rasipali? Naravno, moguće je da i na javi imate sličnu finansijsku situaciju kao u snu, ali verovatnije je da je reč o vašem emotivnom životu.

Novinedobre vesti. Prisetite se koji deo novina ste čitali i kako ste reagovali na vesti. Ako ste nešto umotavali u novine, pokušajte da uporedite sadržaj novina i sadržaj paketa.

Nožveliki: briga, laž; mali: svađa; izgubiti: neprijatno iznenađenje; naći: radost. Nož se često uzima kao falusni simbol, a može biti povezan i s nasiljem. Zato dobro razmislite da li je nož bio oštar ili tup i šta ste njime radili, da li ste nekog napadali ili ste se branili — i koga bi ta osoba mogla da predstavlja

---- ----
loading...