Sanjati na M

Mač videti ga: ugled i poštovanje; slomiti: smrtni slučaj, neprilike. Verovatno je reč o seksualnom simbolu. Setite se ko ga je koristio i protiv koga. Možda je i aluzija na zakletvu. Možda ste sebi nedavno dali neko obećanje.
Mačkavideti je: prevara, kracta, izdaci; milovati: dobro će se lošim vratiti; da mjauče: neprijatni dogactaji; s mačićima: beda, napast. pročitaj više detalja… sanjati mačku

Madrac osnivanje doma. Madrac je često simbol domaće udobnosti. Zato je važno da li vam je u snu bilo ugodno ili je madrac bio neudoban.

Madjioničar neko će pokušati da vas prevari.Svi su izgledi da ste nedavno izvodili neke trikove na javi i obmanjivali nekog, ali je moguće i da neko obmanjuje vas. Može biti u pitanju neka vrsta upozorenja, naročito ako trik nije uspeo.

Magija — pogledati Čini.

Maglabolest, neprilike, tuga. Ovo je očigledan nagoveštaj da u budnom životu neku osobu situaciju ne vidite jasno.

Majkaprijatne vesti, uspešan poduhvat. Pročitaj više detalja… sanjati majku

Manastirmirniji i sređeniji život. Pročitaj više detalja… sanjati manastir

Mapanešto veoma želite; zatvoriti: neizvestan posao; otvoriti: dobitak. Ovaj simbol vrlo očigledno govori o traženju puta. Možda ste na javi izgubili orijentaciju. Možda pažljivo i detaljno pripremate neki plan. Zato je bitno da li ste u snu dobro razumeli sve što se vidi na mapi, ili ste morali da tražite dodatna objašnjenja.

Marka — vesti izdaleka. Marka je u snu obično simbol poruke. Zemlja ili slika na marki takođe bi mogli da budu značajni.

Maska neiskrenost. Nije svejedno da li ste masku stavljali ili skidali. Možda maskirate i prikrivate neki aspekt svoje ličnosti, ili krijete svoja osećanja od neke osobe. Ako se neko drugi maskirao, pokušajte da se prisetite ko bi to mogao da bude i u kakvim ste odnosima na javi s tom osobom.

Mašineu radu bolja budućnost; stoje: svađa u ljubavi, neprilike na poslu. Mašina u snu često predstavlja simbol uma ili tela, najverovatnije vašeg. Zato nije svejedno u kakvom je bila stanju, da li je radila ili nije, da li joj je bila potrebna popravka.

Medmali gubitak, opasnost od požara. Med je sladak, hranljiv i prirodan, a prave ga vredne pčele. Da li ste vi pravili med kao prava vrednica, ili ste pokušavali da ga ukradete od nekoga?

Medalja — pogledati Orden.

Mehuri bezbrižne misli, zadovoljstvo, zabava. Pravljenje mehura od sapunice je dečja razonoda. Ako ste ih u snu pravili vi, možda vam je potrebno da postanete malo manje ozbiljni i uštogljeni. Ako su mehuri prsli, može se raditi o upozorenju na prolaznost svakog napora.

Merdevinepenjati se: ostvarenje plana; pasti: neostvarena nada. Pročitaj više detalja… sanjati merdevine

Merenječuvajte se uhoda i špijuna. Možda na javi odmeravate neku situaciju ili osobu. Prisetite se da li su merenja u snu bila precizna ili su stalno ispadala pogrešno.

Mesarsvađa s rodbinom. Ovde je važan kontekst čitavog sna. Možda ste kupovali nešto od mesara — pokušajte da se setite kakvo meso i na šta vas ta životinja asocira. Možda vam jednostavno nedostaje proteina u ishrani.

Mesec pun: odložite planove za kasnije; mlad: pričuvajte dragu osobu. Ovo je drevni simbol ženskog dela ličnosti. Ponekad se san o mesecu odnosi na našu prošlost, ali može i da predstavlja promenljiva raspoloženja.

Mirisslab: sreća; jak: neprijatna situacija. Mirisi često izazivaju sećanja na neka mesta ili ljude. Ako ste sanjali miris, pokušajte da ga smestite u neki deo svog života. S druge strane, tokom spavanja nos može da uhvati neki miris iz stvarnog okruženja i da ga ugradi u san. Ako ste sanjali dim ili gas, proverite aparate u kući.

Miševi čuvajte se lopova. Ako su vas miševi u snu uplašili, to možda znači da suviše strepite od sitnih pitanja i problema. Miševi u ostavi koji se goste vašom hranom možda znače da drugi potkopavaju vaše samopouzdanje ili nešto što vam pripada.

Mleko — iznenadna radost, zdravlje. Ovakav san je možda aluzija na materinski instinkt. Ako ste nekom davali mleko, možda je reč o vašoj sposobnosti da drugima dajete snagu i podršku. Ako ste vi pili mleko, možda je podrška potrebna vama. San o dojenju bebe može biti običan san o ispunjenju želje, ali i san umirenja.

Mlinuspeh u poslu. Može biti u pitanju aluzija na težak rad ili veliki fizički umor. U oba slučaja bitno je da li je mlin dobro mleo i šta je u njemu bilo.

Močvarabolest, sramota, nesreća. Močvara bi mogla da bude simbol osećajnosti. S druge strane, ako je bila puna mulja, san vam verovatno govori da je vreme za veliko spremanje sopstvenih emocija.

More čeznete za dalekim krajevima. Pročitaj više detalja… sanjati more

Mostpreći preko njega: oslobodićete se briga; videti ga: nesloga. Moguće je da upravo pokušavate da premostite neku teškoću. Razmislite da li ste se na mostu osećali bezbedno, ili je možda bio klimav i ruševan.

Mrak — pogledati Noć.

Mraz — pogledati Hladnoća.

Mreža za ležanje: uspeh na poslu; ribarska: svađe i nesuglasice. San o mreži verovatno znači da tragate za nekakvom nagradom. Ako ste bili uhvaćeni u mrežu, to je možda aluzija na neki stvarni problem ili brigu, pa pokušajte da se setite da li je vas neko uhvatio ili ste sami u nju upali, da li ste uspeli da se ispetljate i ako jeste — kako.

Mrlja nečiste misli. San o mrlji često podrazumeva osećanje krivice. Možda je značajno koja vrsta odeće se uprljala, a i od čega je bila mrlja. Ako ste pokušavali da uklonite mrlju, da li ste uspeli u tome?

Mrtvac pogledati Leš.

Mučenjegledati: neprijatan doživljaj; mučiti nekoga: brige i nevolje; biti mučen: preljuba. Ovakav san verovatno sugeriše da sami sebe mučite, možda bez potrebe. Svakako razmislite o situaciji na javi, čak i ako ste u snu vi mučili nekoga drugog.

Mulj — pogledati Blato.

Munja bolest, svadja, nesreća. Munja je simbol iznenadnog otkrića ili razjašnjenja, a možda i početak neke nove ideje. Pokušajte da to povežete s ostalim elementima sna.

Muvabriga i nevolja; uloviti: krivo će vas optužiti. Muve često asociraju na prljavštinu i bolest. Ako ste vi bili muva, možda je to upozorenje da nekome suviše dosađujete.

Muzej ispunjen život. Muzej iz sna verovatno predstavlja vašu ličnost i sadrži simbole vaših psihičkih osobina. Najvažnije je kako ste reagovali na ono što je izloženo. Možda vam se sve dopalo, i u tom slučaju ovo je san koji umiruje. A možda ste uklanjali neke eksponate i dodavali nove? To bi značilo da je vreme za preispitivanje.

Muzika lepa: radosne vesti; loša: izbećićete opasnost. Ovakav san može da govori o tome kako se slažete s drugim ljudima i koliko doprinosite opštem cilju. Zvuk muzike može da odražava ukupnu atmosferu vašeg života: skladnu, raštimovanu, živahnu ili dosadnu.

---- ----
loading...