Sanjati na K

Kacigasteći ćete zaštitnika. Kaciga služi za zaštitu, pa vam san govori da se možda upravo spremate za bitku. Ako je bila probušena, možda ćete pretrpeti poraz.

Kafapiti: ogovaranje, dosađivanje; kuvati: očekujte posetu; mleti: ljutnja, svadja sa ženskom osobom. San možda ukazuje da vam je potreban podsticaj. Ako ste pili kafu s prijateljima u nekom prijatnom ambijentu, to bi moglo da ukazuje na pristojno, razumno zadovoljstvo samim sobom.

Kaiš — pogledati Pojas.

Kaktusšteta zbog nepažnje. Kaktusi su lepi, ali bodljikavi. Kaktus može da ima lep cvet, ali se možete bojati da ga dodirnete zbog bodlji. Kaktusov cvet brzo procveta, ali brzo i uvene. Možda nešto od svega toga može da se poveže s vašom situacijom na javi.

Kalendarizgubićete prijatelja. Snovi se često bave vremenom. Da li vas brine da vam vreme prebrzo prolazi, ili čak ističe? Verovatno je važno koji datum je bio na kalendaru sadašnji, budući ili prošli.

Kamen bolest, neprijatnost. Kamen je težak; možda su vam obaveze i poslovi preteški. Ako je kamen bio hladan, pogledajte pod Led.

Kamerapromena sredine. Kamere u snu najčešće predstavljaju onog ko sanja, a pogled kroz objektiv možda je malo objektivniji nego pogled golim okom. San o tome da slikate ili snimate nekog ili nešto možda znači želju da to nešto posmatramo malo hladnije, malo manje emotivno. Ako kamera nije dobro radila, možda na javi izbegavate neki problem.

Kapija zatvorena: treba vam više odlučnosti; otvorena: bolja vremena; silom otvoriti silom ćete doći do uspeha. Bitno je da li je kapija bila otvorena ili zatvorena. Možda vas je sprečavala da pođete u neki novi poduhvat, ili vas je pozivala da udete na neko prijatno mesto. Ako se otvorila sama od sebe, to bi moglo da predstavlja simbol dobrodošhce nekoj prilici u budnom životu.

Karika — pogledati Alka.

Karnevaltuga. Ako ste se zabavljali, možda je to odraz vašeg prirodnog uživanja u životu. Ako ste samo posmatrali i osećali se isključeno, možda osećate da život prolazi mimo vas.

Karte igrati: ljutnja, svađa; gledati igru: podvalom ćete nešto postići. Kartanje sugeriše priliku, ali i veštinu. Možda san govori da se ne oslanjate previše na sreću. Nije nevažno s kim ste se kartali i kako vam je išlo.

Kasa — pogledati Sef.

Kašika velika: przjatno društvo; mala: udoban život. Možda ste nešto na javi zagrabili prevelikom kašikom. Jelo koje se jede kašikom može da predstavlja domaću udobnost. Da li ste imali kašiku,ili ste je uzalud tražili?

Katanacčuvajte se krađe. Možda ste “zaključani” od neke oblasti svoje ličnosti ili života. Možda vas neki psihički problem sputava da se bolje i potpunije izrazite. Da biste skinuli katanac, morate da nađete odgovarajući ključ. Pogledajte i Ključ.

Katran doživećete poniženje, bolest. Katran je težak, lepljiv i topi se na suncu. U stara vremena koristio se za lečenje. Možda se neko suviše “lepi” za vas, a nije vam privlačan.

Kavez prazan: oslobodićete se suvišnih briga; sa životinjom: steći ćete prijatelja. Kavez označava ograničenje, sputavanje, sprečavanje da živite onako kako biste želel. Možda neki deo vaše ličnosti želi da se oslobodi. Čak i ako su u kavezu neke druge osobe, one mogu da predstavljaju aspekte vaše ličnosti: partner bi predstavljao vašu seksualnost, šef vaš život i tako dalje.

Kelner nepotrebni izdaci. Kelner u snu može da predstavlja prijatelja spremnog da pomogne, čak i materijalno. Ako ste vi bili kelner, možda vam san govori da se aktivno pozabavite nečim umesto da samo slušate druge. Možda vam je potrebno više nezavisnosti, a manje podvrgavanja tuđoj volji.

Kipnezgoda; oboren: smetnje u poslu. Kip često označava počast onome koga predstavlja. Razmislite koji aspekt vaše ličnosti zaslužuje da mu se podigne spomenik.

Kiša —pokisnuti: bolest, gubitak; gledati: dobitak. Kiša osvežava i spira prašinu. Pokušajte da razmislite kojem delu vaše ličnosti je potreban podsticaj da bi rastao dalje.

Kit srećan događaj; ubiti ga: neuspeh. Kit je najveća životinja, zato možda simboliše neki ogroman posao ili odgovornost, verovatno u vezi s drugim ljudima.

Kletvadobro proverite sve što čujete. Protiv koga je bila uperena kletva? Ako ste vi bili ukleti, san vas možda upozorava i savetuje da budete oprezni. Ako ste vi nekoga proklinjali, verovatno ste i na javi ljuti na tu osobu.

Klizanjevideti ga: uspeh, dobitak; klizati se: čuvajte se prevare. Sloboda pokreta i lepe figure uspešnog klizača možda ukazuju da olako prelazite preko svojih problema i ne posvećujete im dovoljno pažnje. Možda se klizate po tankom ledu. Blizina leda ukazuje da je možda reč o vašim osećanjima i da su ona suviše hladna, ali da uživate u slobodi. Ako je led pucao, možda to osećanja izbijaju na površinu. Ako ste propali pod led, očito je u pitanju upozorenje u vezi s osećanjima.

Klopka — pogledati Zamka.

Ključnaći: dobitak, bogatstvo; izgubiti: sitne svađe. Slike s otključavanjem, otvaranjem i oslobađanjem su nesumnjivo seksualni simboli, naročito za mlade žene. Ključ vam je možda potreban da rešite neki problem na javi i možda ste pred rešenjem. Gubitak ključa može da znači osujećenost.

Knjiga pisati: dobitak, uspeh u poslu; čitati; čast, mudrost; zatvorena: opasnost, loše vesti; otvorena: gubitak, neprijatnost; kupovati: saznaćete novost. Bitno je da li vam je knjiga iz sna bila zanimljiva dosadna. Možda upravo učite nešto važno o sebi. Ako ste bili u biblioteci, prisetite se da li vas je ona plašila. San vam možda govori da treba da popunite neke praznine u svom obrazovanju. Ako ste tražili neku konkretnu knjigu, pokušajte da je uklopite u svoj život na javi.

Kofer — pogledati Prtljag.

Kolač poslovni uspeh. Parče kolača može da se odnosi na neki konkretan aspekt vaše ličnosti, način na koji se ispoljavate pred drugima, kako rasporedjujete energiju. Možda ste hteli da pojedete sve kolače ili samo fil. San vam možda govori o sebičnosti, osim ako ste spremali kolač za nekog drugog.

Kolevka za slobodne: skori brak; za venčane: prinova u porodici. Svaki san u kom se pojavljuju bebe verovatno govori o kreativnosti, nerođenim tek začetim idejama. Kolevka je simbol nege i ljubavi. Ako je udobna i bezbedna, san smiruje. Ako se suviše nakrivila, očekujte teškoće.

Koncert — uskoro ćete se radovati. Ako ste bili u vezi s izvođačima, možda je to nagoveštaj da ste na javi suviše osećajni, da se lako oduševljavate i da nemate dovoljno kontakta sa stvarnošću. Međutim, možda se radi o nadahnuću i sposobnosti da nešto stvarate.

Konopac — budite strpljiviji. Konopac je simbol privrženosti i ljubavi, ali može da bude i sličan okovima. Možda su vam na javi ruke vezane. Moguće su različite igre reči. Pokušajte da se setite čemu je konopac služio i da li je bio čvrst li labav.

Konzerva tajne će biti otkrivene. Ako ste u snu otvarali konzervu, moguće je da upravo otkrivate nešto o sebi. Možda je u pitanju bilo upozorenje da  nešto treba konzervirati, čuvati za kasnije.

Konjjahati: dobitak, putovanje; videti ga: prepreke su prolazne; osedlati ga: nepromišljeni postupci. Konj je simbol snage i energije. Bitno je da ste ga jahali (i koliko uspešno) ili ste pokušavali da ga uhvatite — u tom slučaju nešto vam na javi izmiče.
Kopljesvađa, kleveta. Koplje može da bude falusni simbol, ali i simbol agresivnosti. Bitno je da vas je neko gađao kopljem, ili ste gađali vi. U oba slučaja prisetite se da li je koplje pogodilo cilj.

Kompasdržite se odabranog puta u životu. Možda je reč o izboru koji vam predstoji. Ako ste pornoću kompasa držali dobar pravac, san vam sugeriše strepnje. Ako se igla vrtela, možda ste “izgubili kornpas”. Zavisno od drugih simbola u snu, možda je reč o nekom poduhvatu koji planirate.

Korenjejesti rasprava, svađa; kopati: bogatsovo. Možda je vreme da “iščupate korenje” i krenete dalje. Razmislite i o svom samopouzdanju. Krčenje pata kroz isprepletano korenje možda nagoveštava teškoće ili komplikacije s kojima se trenutno borite.

Korovsvađa u porodici. Korov je nepoželjna bijka. Korov u snu može da predstavlja nepoželjne osobe, prijatelje ili kolege koji se u sve mešaju, ali i vaše osobine koje vas sprečavaju da napredujete.

Kosakratka: veliki novčani gubici; duga: velike brige, neprijatan put. pročitaj više detalja san kosa

Koverat — vaši najbliži kriju nešto od vas. U kovertu pristižu pisma i računi. Pisma mogu značiti
neku dobru vest ili promenu nabolje, a računi bi značili da je vreme da se svedu računi.

Kradjaotkriti kradju: napredak i sreća; učestvovati u kradji: neuspeh za neuspehom; biti pokraden izgubićete prijatelja. Možda ste nedavno pretrpeli nekakav gubitak ili vam je neko nešto ukrao — možda srce, ili dobar posao. Možda vam se čini da ste lišeni nekog iskustva jer ste morali da ga se odreknete. Ako ste u snu uhvatili kradIjivca, važno je kakav predmet je pokušavao da ukrade. Možda vam san govori da ne kradete tuđe ideje ili naklonost.

Kravakratkotrajna sreća. Krava je često simbol materinstva ili materinskih nagona. Možda se radi o vašem odnosu prema majci.

Krdo — pogledati Stado.

Kredazapašćete u dugove. Kreda bi mogla da asocira na školske dane s učiteljicom i tablom. Da ste nedavno nešto učili, ili vam možda treba održati lekciju?

Krevetprljav: siromaštvo, bolest; čist: bogatstvo, srećna ljubav; ležati u krevetu: bolest. Krevet najčešće asocira na bolest ili na seks. Zato je važno da li vam je u krevetu bilo udobno, a ako nije, šta vam je smetalo. Pokušajte to da povežete s osećanjima na javi.

Krovmiran život; porušen: preti vam nesreća. Krov često simbolizuje dom i porodicu. Važno je u kakvom je stanju: možda ste ga popravljali, a onda je važno da li ste uspeli u tome.

Kruglutanje. Krug je simbol celovitosti. Ako je bio pun, san je možda pozitivno govorio o vašoj celovitosti. Ako je bio izobličen ili nepotpun, možda bi trebalo više da se bavite sobom, da istražujete svoju ličnost.

Krv tudja: smrt u porodici, opasnost; svoja: dobra sreća. pročitaj više detalja sanjati krv

Kućakupiti: blagostanje; prodati: gubitak; u plamenu: gubitak, nesreća. pročitaj više detalja sanjati kuću

Kugla koja se kotrlja: neuspeh; koju gurate: uspeh u svemu; podizati: ponovo pokušajte posao koji  ranije niste završili. Kugla je, kao i krug, celovita i savršena. Možda ovaj san govori o vašoj celovitosti.
Kuhinjaogovaranje. Kuhinja, u kojoj se priprema i jede hrana, može predstavljati središte vašeg fizičkog bića: prema tome, teškoće s vatrom ili šporetom mogle bi da se odnose na vaše zdravlje.

Kulaneispunjene želje. Ako ste u snu živeli u kuli od slonovače, možda je reč o nedostatku veze sa stvarnošću. Kule su takođe i starinske građevine, pa vam san možda govori da je vreme da isprobate nešto novo, a stare brige da prepustite prošlosti.

Kupanjeu bistroj vodi zdravlje, napredak; u mutnoj: gubitak drage osobe.
pročitaj više detalja san kupanje
Kupovinanepredviđeni izdaci. Važno je šta ste kupovali i da li ste to našli. Takođe je bitna i cena. Ako ste zadovoljni kupovinom, to verovatno znači odobravanje neke nedavne odluke. Svako odlaganje kupovine možda ukazuje da sumnjate u svoje odluke, ili čak i da se osećate krivim.

Kutijaizgubiti: dobitak; prijatna vest; na poklon: ugled i uticaj. pročitaj više detalaja san kutija

Kuvanjepričinićete drugima radost a sebi brigu. Kuvanje se možda odnosi na vašu kreativnost, potrebu da se potpunije izrazite. A možda ste na javi nešto “zakuvali”.

Kvadratprolazne neprilike. Kvadrat najverovatnije govori o stabilnosti. S druge strane, možda ste suviše zatvoreni i trebalo bi da preispitate svoje stavove.

---- ----
loading...