Sanjati na J

Jabukabrati radost, poslovni uspeh; na drvetu: przjatne vesti; trula: velika šteta. Jabuka se često povezuje s biblijskom pričom o Adamu i Evi, pa dakle i s “prvim grehom” (gde se obično podrazumeva seks). Neka veoma lepa jabuka može značiti da ste spremni da okusite sve plodove života, ili neko zabranjeno voće.

Jahanjeskrivena bolest. San o uspešnom jahanju možda govori da imate kontrolu nad situacijom na javi. S druge strane, nesigurno jahanje možda upozorava da ste na ivici pada.

Jajejesti: sreća u ljubavi, dug život; razbijati: ogovaranje, neprijatnosti; pokvareno bolest, tuga. Jaje u snovima može da ima mnoštvo značenja. To je simbol novog početka, ili plodnosti. Možda ste pred nekim teško rešivim problemom (“kokoška ili jaje?”). Jaja su lako lomljiva; možda imate na javi neku situaciju koja bi lako mogla da se pokvari.

Jarak preskočiti: stići ćete do cilja; pasti: teškoče na poslu; kopati:jubavne brige. Jarak može biti mesto za odbacivanje nepoželjnih stvari; prema tome, objašnjenje bi bilo da prolazite kroz period u kome treba da se oslobodite glupih sitnica koje vas nepotrebno opterećuju. Dugačak jarak preko polja može da govori o vašem osećanju sigurnosti ili o rutini koju sledite, naročito ako ste išli duž njega. Tu je važno kako ste se osećali: smireno i bezbedno, vam je bilo dosadno, ili ste bili ljuti što ne možete na drugu stranu. Jarak može da predstavlja i prazninu koju treba ispuniti.

Jastukdugo bolovanje. Ako se izležavate na udobnim jastucima, možda ste suviše samozadovoljni. S druge strane, možda vam na javi treba više sitnih uživanja. Takođe može postojati potreba da se ublaži neki udarac.

Jedrodobre vesti; pocepano nevolje. San možda govori da plovite ka mirnim ili burnim vodama… ili da isplovljavate iz njih. To može biti i simbol finansijske situacije na javi.

Jelo — pogledati Hrana.

Jelovnik — ići ćete na put. Iz jelovnika se bira. Njegov sadržaj može da sažima vaše stavove, želje, planove. Pokušajte da se setite šta ste odabrali. Ili je možda jelovnik bio prazan, ili jela u njemu preskupa?

Jesenneprtjatni trenuci, razočaranje. Snovi o jeseni često su povezani s nailaskom starosti ili strahovanjem od nje. Ovi snovi obično nude pomirenje s idejom poodmaklih godina kao delom prirodnog ciklusa.

Jestisam: zdravlje; u društvu: veselje i bogatstvo. Ako ste otišli na spavanje gladni, onda je reč o ispunjenju želje. Uzimanje hrane može da predstavlja sticanje znanja ili čulnog zadovoljstva. Pogledajte Hrana.

Jezeroromantična ljubav; mutno: bolest. Svaki san o vodi obično govori o našim osećanjima. Jezero je verovatno bilo baš takav simbol. Pokušajte da se setite da li je bilo duboko ili plitko, mirno ili uzburkano.

Jezikujesti se za jezik: smrtni slučaj; pokazati ga nekome: imate loše navike. Jezik je povezan s govorom. Bolan jezik možda govori da ste govorili neistinu. Ako se sanjali da govorite neki strani jezik, možda na javi niste dovoljno jasni u izražavanju.

Jorgan bolest, smrt, neostvarene želje. Jorgan nas čuva od hladnoće i može da ima složene šare. San vas možda podstiče da se opustite i uživate umesto što pokušavate da razmrsite nešto komplikovano.

Junakopasnost. Ako ste sanjali nekoga kom se dvite, pokušajte da analizirate svoje divljenje jer je ono simbol onoga o čemu san zapravo govori.Da li je vaš junak pobedio tako da možete da se poistovetite s njim, ili je bio toliko iznad vas da ne možete da se nadate da ćete ga ikada dostići? Možda je reč o podsticaju da krenete ka nekom novom uspehu.

---- ----
loading...