Sanjati na H

Haljinalepa: prijatan i srećan život; oblačiti: novo prijateljstvo; skupocena: doživećete sreću; pocepana: svađa; šiti, nagrada za trud; prati: ispunjenje želje. Svi snovi u kojima je reč o odeći govore nešto o vašoj ličnosti. Ako ste se u snu suviše kinđurili, možda treba više da držite do sebe. Ako ste pokušavali da obučete tuđu haljinu, možda nastojite da dostignete nekoga. Verovatno je važna i boja haljine.

Hapšenjebiti uhapšen: neprilike; uhapsiti nekoga: brakolomstvo na pomolu. Ako ste bili uhapšeni, možda se osećate krivim zbog nečeg ili vam san govori da usporite. Ako ste vi hapsili, možda postoji neko čije ponašanje ne odobravate.

Hartija – pogledati Papir.

Heroj – pogledati Junak.

Hladnoća više opreznosti u poslu. Hladnoća u snu označava emotivnu hladnoću i ravnodušnost na javi. Možda se suviše hladno ponašate prema nekome ili bi, naprotiv, trebalo da “ohladite” neku vezu ili situaciju. Ako ste u snu dotakli nešto veoma hladno, možda bi trebalo da razmislite o udaljavanju od onoga što vam taj predmet predstavlja.

Hlebmesiti: velike brige; jesti: bogatstvo, dobri prijatelji; peći: sreća i zdovoljstvo u porodici; videti ga: ne poveravajte se bez potrebe. Pogledajte i Hrana.

Hrana -Ako ste otišli na spavanje gladni, sasvim je logično da ćete sanjati raskošne gozbe ili ogr-mne količine nečega što volite da jedete. Ako ste legli siti, san o jelu i piću može se tumačiti na različite načine. Možda je u pitanju samodisciplina, naročito ako su vas u detinjstvu terali da pojedete i poslednju trunku hrane iz tanjira. Takvi snovi vas možda podstiču na veću samodisciplinu ili na izvesno ograničenje (koje ne mora biti u vezi s jelom). Ako sanjate kako grickate nešto ili kako probirate hranu, možda ste na javi suviše uzdržani. Takođe je moguće da neki problem s jave samo “grickate” i bavite se površinskim pojedinostima umesto da stvarno navalite na njegovo rešavanje. Ako sanjate pravu gozbu, možda ste na javi spremni da se upustite u neko bogato čulno iskustvo. Pokušajte da razmislite osećate li neku duboku unutrašnju želju. Ako se u snu kljukate, možda ste gladni nečeg drugog, recimo nežnosti ili sigurnosti. Pripremanje i davanje hrane često izražava ljubav. Ako ste u snu pripremali hranu, razmislite kako ste to činili — da li ste cicijašili na sastojcima i količini, ili su porcije bile ogromne i da li je hrane bilo dovoljno za sve. Može postojati i neka veza s finansijama: da li ste morali da platite za jelo? To bi značilo da ste na javi možda kupovali ili pokušavali da kupite nečiju ljubav i prijateljstvo. Lakomost za hranom ponekad ima seksualno značenje, a oblik i boja jela može imati različita značenja — pomislite samo na bananu ili na lizanje sladoleda. Piće često ukazuje na fizička zadovoljstva. Ako u snu pijete vodu, to može ukazivati na želju za očišćenjem duha i tela. Ako su vam jelo i piće u snu bili odvratni, to je možda vezano za neki stav u vašem životu. San o hlebu često se odnosi na razvoj psihičke celovitosti, pomirenje sa samim sobom, način na koji osoba funkcioniše kao pojedinac.

Hodanjepolako: sitne brige; brzo: male prepreke; unazad: neuspeh u poslu; uzbrdo: ostvarenje nade. Hodanje obično znači napredak. Značajno je kuda ste išli i da li ste stigli tamo. Teškoće prilikom hodanja ili hod u mestu očito su odraz prepreka na javi.

Horsloga i razumevanje. Hor najčešće predstavlja slogu. Možda želite da se pridružite nečemu iii nekome, ili samo da posmatrate s izvesnog odstojanja, bez preuzimanja ikakvih obaveza.

Hotel bolest, gubitak, šteta na putu. Jedno značenje je da plaćate da biste boravili u njemu. Da neko pokušava da vas kupi ili vi pokušavate da kupite nečije vreme i energiju? San takođe može da se odnosi na vašu potrebu za promenom jednoličnog života ili prosto za odmorom.

---- ----
loading...