Sanjati na B

Baciti/bacanjegubitak; osramotićete se. Važno je šta ste bacali. Ako taj predmet jasno asocira na neku osobu, san možda govori da želite da izbacite tu osobu iz svog života.

Balondobitak će vam izmaći iz ruku. Ako vam je balon pobegao, možda propuštate neku važnu priliku na javi. Ako ste ga namerno pustili, možda ste na pragu nekog intelektualnog uspeha.

Bandanalazite se u opasnosti; pretrpecćete strah. Možda je to komentar vašeg sna na neki ne baš pošten plan ili potez. Verovatno niste pljačkali banku na javi, ali možda suviše uzimate, u emotivnom smislu, od partnera ili neke bliske osobe.

Bankane upuštajte se u špekulacije. Ovaj san bi mogao da bude umirujući, osim ako na javi imate neprilika s bankom. Možda počinjete da sakupljate iskustvo. Možda se osećate bogatijim, bilo materjalno bilo emotivno. Ako ste u snu pljačkali banku, možda se suviše oslanjate na pomoć porodice ili prijatelja.

BanjaOčekuje vas putovanje i odmorvidi detaljnije banja

Bašta — pogledati Vrt.

Batineveliko iznenađenje; neprijatnosti u kući. San u kome dobijate batine možda ukazuje na osećanje krivice zbog nečega na javi, ili na to da strahujete od nečeg.

Beba — pogledati Dete.

Bekstvoizbeći ćete opasnost; ako niste pobegli — šteta, žalost, krađa. Snovi o bežanju spadaju u najčešće. Fizičko bekstvo verovatno govori o psihičkom bekstvu, pa je pitanje od čega se nadate da ćete pobeći i da li zaista činite sve što možete da to i ostvarite. Verovatno je važno i da li ste uspeli da pobegnete ili su vas progonitelji uhvatili.

Benzinkratkotrajno oduševljenje. San se možda odnosi na vašu fizičku energiju, naročito ako ste uzimali benzin na pumpi. Benzin je skup i zapaljiv; možda se to odnosi i na vaš trenutni način života.

Berza napredak u poslu. Možda na javi suviše špekulišete. Možda u nečemu suviše rizikujete. Razmislite da li vas neko ili nešto sprečava da preuzmete kontrolu nad svojim finansijama, a možda i načinom života.

Beskućnik — pogledati Skitnica.

Biberupornost će doneti uspeh; sreća u ljubavi. Možda je u pitanju aluzija na nekog ko je “ljut kao biber”.
Bibliotekapotreban vam je savet; budite prilježni. Možda je u pitanju uskladišteno znanje i iskustvo koje ste godinama sticali. San možda nagoveštava kako je sada vreme da ih primenite. Ako ste uzalud tražili neku knjigu, možda je reč o nekom nedovoljno razvijenom aspektu vaše ličnosti.

Bičrazočaranje, uvreda, sramota. Ako ste mahali bičem, možda suviše iskorišćavate svoj položaj. S druge strane, možda treba više da iskoristite svoju energiju ili znanje. Bič može da bude i seksualni simbol. Ako vas je neko tukao bičem, moguće je da na javi imate neko osećanje krivice.

Bikveselje ili gozba; jahati bika — nezgode u porodici. Bik očito ima izrazito seksualno značenje. Možda suviše vremena posvećujete nekome ko to ne zaslužuje. Ako vas je bik u snu uplašio, razmislite koliko ste zadovoljni svojim seksualnim životom.

Biljkestrah, bolest, brige. San o rastu biljaka verovatno se odnosi na vaš unutrašnji razvoj. Ako su na biljkama izbijali izdanci ili pupoljci, verovatno vam se u životu događa nešto novo. Povijene i uvele biljke imaju suprotno značenje.
Bioskopsaznačete veliku tajnu. Pokušajte da se setite koji film ste gledali i ima li on neke veze s vašim sadašnjim životom. Ako ste glumili u filmu, možda pred nekim glumite i na javi.

Bitkaimate neprijatelje ili novčane teškoće; čekaju vas svadje. Važno je da li ste bitku izgubili. Možda se na javi na neki način borite za svoja prava; ili neko pokušava da vas iskoristi Možda bi trebalo da budete agresivniji (ili manje agresivni). San vas upozorava na nešto ili pokušava da vam poveća samopouzdanje.

Blagoneuspeh u planovima; uzaludna muka-Ako ste u snu pronašli blago, moguće je da ste ga našli i na javi, iako možda još niste shvatili koliko je to nešto vredno; možda je u pitanju nova ideja ,neka nova osoba. Verovatno će vam život biti bogatiji, ne obavezno u materijalnom smislu. Ako ste blago izgubili, značenje je obrnuto.

Blatoprolazne teškoće, sitne svađe. Blato obično označava prepreku. Možda ste se zaglibili u blatu do kolena, pa ne možete da idete dalje. To bi moglo da označava teškoće koje očekujete na javi. Važno je kuda ste se bili uputili i da li ste zbog kašnjenja bili ljuti ili možda rezignirani. San o živom blatu je mnogo drastičniji. Tu blato ne izaziva kašnienje, već opasnost po život. Upitajte se ko vas na javi vuče nadole i guši svojim prisustvom.

Blizanac — pogledati Dvojnik.

Bocapuna: oklevetaće vas; prazna nevolje od mnogo priče, dugovi. Možda držite svoja osećanja »zatvorena u boci”. San vas možda podstiče da ih oslobodite.

Bogatstvo — pogledati Blago.

Boločekuje vas radost. San je možda izazvan nekim istinskim bolom u vašem telu, možda i samo zato što ležite u neudobnom položaju. Ima primera da su snovi simbolizovali simptome neke bolesti pre nego što je ova medicinski utvrđena. Ako sanjate bol u nekom konkretnom delu tela i naročito ako se ponavlja, možda bi trebalo da odete na pregled kod lekara. Međutim, možda je značenje bola sasvim drugačije: možda vas “boli uvo” za nekoga.

Bolestlaka: ne podležite prolaznim brigama; teška: zapašćete u dugove ili nevolje. Podsvesno zapažanje simptoma može lako da znači da vas san upozorava na neki fizički problem. S druge strane, možda vam na javi neko pričinjava neprijatnosti.

Bolnica — oslobodicćete se tereta, opasnost će vas mimoići.Zgrade u snu često predstavljaju osobu koja sanja. Ako ste u snu bili lekar, možda na javi treba nekome da pomognete. Ako ste bili pacijent, možda pokušavate da se “zalečite” od nečega — možda ste bili prestrogi prema sebi ili vam je potrebno malo više pažnje i ljubavi.

Bombaneuspeh u nameravanom poduhvatu, neočekivani događaj. Možda se sprema neka “eksplozija” u vašem emotivnom žiotu. San možda ukazaje na potrebu za spasavanjem od nečega ili na pustoš “kao da je pala bomba”. Možda treba da učinite nešto što će odjeknuti kao eksplozija.

Borbasa zverima propalo nasledstvo; s mrtvacima: neuspeh u poslu; pobediti: izbeći ćete veliku opanost. Ovo može biti san za oslobađanje od agresije ili podsticaj da se borite za nešto ili nekoga. Možda vam u životu nedostaje samopouzdanje.

Borezapašćete u nevolju. Bore nastaju zbog smeha ali i zbog mrštenja. Možda vam je potrebno više zabave, ili možda više strogosti. San o borama na licu može biti i odraz straha od starenja i smrti.

Brada — imati bradu: nasledstvo, zdravlje; brijati bradu: bićete u opasnosti. Pročitaj još detalja …san brada

Brakugovarati: dobitak; sklapati želja vam se neće ostvariti.U određenim okolnostima ovo može biti san o ispunjenju želje. Međutim, brak u snu može predstavljati stapanje dveju strana vaše ličnosti. Može biti reč i o osećanju emotivne ili materijalne sigurnosti.

Brdopenjati se: brige i opasnosti; silaziti: poniženje, neispunjene želje; zastati na pola puta: poslovi vam nazaduju. Pročitaj još detalja san brdo

Brodneočekivana počast; pomoć koju očekujete stići će na vreme. Pročitaj još detalja san brod

Brodolomvideti ga: iskreno prijateljstvo; pretrpeti: brige i neprijatnosti. Pročitaj još detalja san brodolom

Bubanjvideti ga: čuvajte svoja prava; lupati: svađa, prepirka, nasrtljivci. Bitno je kakav je bubanj bio u pitanju. Vojni bubanj možda ukazuje da treba da se više angažujete u nečemu. Bubanj u orkestru može ukazivati da treba da “uhvatite ritam” i uskladite se s okolinom, ili možda da upravo vi treba da diktirate ritam u nečemu — na poslu ili u vezi.

Bube — pogledati Insekti.

Buket — pogledati Cveće.

Bunarposle opasnosti doči će bolji trenuci; piti vodu iz bunara: zdravlje i veselje; pasti u bunar: teška budućnost, brige. Pročitaj još detalja san bunar

Busola — pogledati Kompas.

---- ----
loading...